Inverter Nedir? Nasıl Çalışır?
Basit bir ifadeyle, solar inverter DC gücünü AC'ye dönüştürmekle görevli cihazdır. Güneş panellerini ve cihazlarınızı DC-AC dönüşümü olmadan doğrudan bağlarsanız, cihazlarınız çalışmaz veya hasar görebilir.
Basit bir ifadeyle, solar inverter DC gücünü AC'ye dönüştürmekle görevli cihazdır. Güneş panellerini ve cihazlarınızı DC-AC dönüşümü olmadan doğrudan bağlarsanız, cihazlarınız çalışmaz veya hasar görebilir.
Türkiye'de güneş enerjisi ile ilgili uygulanan teşvikler yazı içeriğimizde maddeler halinde belirtilmiştir.
Türkiye'de enerji piyasasında faaliyet gösteren yetkili kurumlar listesini sizler için hazırladık.
Elektrikli aracınız için ideal bir şarj yöntemine karar vermeden önce, elektrikli araç akü şarj cihazlarının nasıl çalıştığını anlamak zorunludur. Öyleyse konuya girelim.
Depolama yeni bir kavram olmasa da, enerji üretimini ve maliyetlerini yönetmedeki rolü hakkında hala bir dizi soru ve yanlış anlama var. Aşağıda depolama hakkında duyduğumuz en önemli altı soruyu ve bu sorulara yanıtlarımızı bulabilirsiniz.
Fotovoltaik hücre, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren elektriksel bir cihazdır. Genellikle ince bir silikon tabakası veya başka yarıiletken malzemelerden yapılan fotovoltaik hücreler, birbirine bağlanarak güneş panelleri oluşturur.
AC enerji, akımın yönünün periyodik olarak değiştiği bir elektrik akımıdır. DC enerji ise, akımın tek yönde hareket ettiği bir elektrik akımıdır.
Güneş enerjisi, birçok avantajı olan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Bunlar arasında:
Bifacial güneş panelleri, hem ön yüzey hem de arka yüzeyinde güneş ışınlarını absorbe edebilen panellerdir. Geleneksel güneş panelleri sadece ön yüzeylerinde güneş ışınlarını yakalarlar, ancak bifacial paneller, arka yüzeylerindeki yansıyan ışığı da yakalayarak daha fazla enerji üretebilirler.
Güneş panellerini keşfeden kişi, Amerikalı fizikçi Russell Ohl'dur. Ohl, 1941 yılında, silisyumun güneş ışığına maruz kalmasıyla elektrik ürettiğini fark etti.
Bu yazı içeriğinde sizlere projelerinizde güneş paneli seçimi ile ilgili ihtiyacınız olan bilgileri paylaşacağız.
Güneş enerjisi sisteminizin kalbi olan Inverterinizi devreye alırken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar vardır. Bu yazı içeriğimizde sizlere bunlardan bahsedeceğiz.
Şu anda Türkiye?de güç toplamı 8000 MW?dan fazla güneş enerjisi santrali var, ancak giderek daha fazla insan, yangın güvenliği konusunda endişeleniyor ve panellerinin risk altında olup olmayacağını merak ediyor.
Fotovoltaik güneş paneli (PV) hücreleri, güneş ışığı kısmen engellendiğinde veya bulutlar tarafından ışık gücü azalıyor olsa bile enerji üretmeye devam edecektir. Ancak panellerinizin özellikle bulutlu günlerde ne kadar enerji üretebileceğini belirlerken dikkate alınması gereken birkaç şey var. Bunlardan bahsedelim.
Elektrik ödemelerinin pahalanması ile birlikte güneşin kullanılarak güneş enerjisi üretilmesi popüler bir hale gelmiştir. Güneş, sınırsız bir kaynaktır ve şebekelerden alınan elektriklere oranla çok daha uygun fiyatlarla elektrik sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra güneş enerjisinin tercih edilmesinin diğer önemli sebebi merkezden uzak olup, şebekeye ulaşımın olmamasıdır.
Eğer son zamanlarda evinizde güneş paneli sistemi kullanmaya başladıysaız, ya da kullanma fikrine sıcak bakıyorsanız, yüksek ihtimalle durağan olmayan ve her geçen gün gelişen bu teknoloji hakkında birçok sorunuz olacaktır. En sık karşılaşılan sorulardan birisi ise güneş panellerinin bakım gerektirip gerektirmediğidir. Bulunduğunuz bölgedeki iklimin güneş paneline etkisi, güneş panelinin bakımı, maliyeti ve daha birçok ayrıntıyı ilgili yazımızda bulabilirsiniz.
Kurulumu gerçekleştirilmiş bir tesisde güneş paneli temizliği üretimi etkileyen en önemli faktörler arasındadır. Güneş paneli temizliği sistemi işletmenin önemli bir parçaşıdır. Bu temizliğin yapılmaması halinde sistem olması gereken verimde çalışmayacak ve ayrıca güneş panelinin kullanım ömrünü azaltacaktır.